Sunday, July 15, 2018

Rahsia Punca Sales Drop

Kenapa Sales kita Drop?
Ini salah satu puncanya.

Salah satu punca kenapa kita x close sale adalah sbb prospek dah hilang interest. Sebabnya kita lambat get in touch dgn prospek.

Lead akan 'sejuk' kalau kita lambat respon.
Masa prospek 1st contact kita, tak kisahlah ikut komen fb, pm, wassap dll, masa tu kebarangkalian nak close adalah sangat tinggi sebab interest oleh customer berada di tahap yang paling tinggi.

Kita sendiri pun nak respon yang pantas kan. Contohnya, kalau kita nak beli sesuatu produk di fb. Kita akan komen PM (ini yang selalu terjadi apabila kita membuat posting jualan, walaupun sudah jelas kita letak no tel dan link wassap lagi kat posting tu, orang tetap komen PM), tapi sampai hari berganti hari, si penjual tetap tak pm kita. Apa yang kita rasa? Mesti rasa @ interest untuk membeli tu dah mula tawar kan?

Perhalusi isu ini. Cari pendekatan yang baru. Ubah dan buat. Tak salah untuk silap. Perbaiki semula. Yang penting Test & Measure supaya kita tidak syok sendiri.

#klezcar
#carrental
#carsharing

No comments:

Post a Comment