Friday, April 24, 2015

Tekanan menulis buku

Tertekan.. Aduh minggu ni tekanan makin dirasai. Target dlm bln 5 nk siap printing dah, ada 1minggu je lagi utk bln4 ni. Bab penulisan mcm byk jer nak kena tambah lagi, tapi page dah hampir 100 muka surat dah, tanpa sebarang gambar lg ni.

Dh siap tulis nak kena buh gambar plk. Gmbr2 lama semua dah hilang. Nak kena amik gambar baru utk lakonan semula. Yg bab gambar ni aku rs mcm tak berhadapan sgt. Bab menulis tu yg bermasalah bsr bg aku. Sbbnya aku menulis ikut mood.

Spttnya menulis ni bukan ikut mood, sbb semua info dah ada dalam kepala, cuma nak kena keluarkan sahaja. Tapi biasa la bagi penulis amatur mcm aku ni. Kadang2 terpengaruh dpn laptop 2jam, siap 2 perenggan jer. Teknik salah.

Byk jgk yg aku bljr dari ghost writer aku ni. Dia tunjukkan aku teknik menulis dengan betul. Janji fokus, dlm masa 3-5hari boleh siap menulis 1buku. Cepat giler.

1 comment: