Thursday, April 16, 2015

New Project | Cendana di Puncak Alam

Memang tidak dinafikan pada hari ini, Puncak Alam sudah menjadi satu nama yang tidak asing lagi di kalangan developer dan juga kepada si pembeli rumah kediaman.

Jika suatu masa dulu lebih kurang 5 6 tahun lepas, bila saya dengar je nama Puncak Alam ni, terus terpacul di mulut saya iaitu "mak aii, jauhnya beb". Tapi sekarang ni dah rasa dekat mungkin juga disebabkan oleh kepesatan pembangunan dan juga jaringan jalan raya.

Okay berbalik kepada new development yang ada di sana. Projek yang diberi nama Cendana dari Worldwide Holdings Berhad. Menawarkan rumah teres dua tingkat bermula dari rm585,888 - rm1070,888.

Ini adalah ungkapan yang ada di dalam blog http://carirumah.com.my/blog/2015/03/13/cendana/

What We Liked About It
  • Reasonably priced
  • Near UITM campus with 30,000 student capacity
  • Modern fa├žade design
  • Reasonably decent workmanship
  • Ready amenities with near proximity to Tesco and commercial area
  • Gated with security
  • Will benefit from the proposed DASH highway that will help significantly for those who travels to KL city Center for work
  • Potentially can emulate Section 7, Shah Alam

Aku bersetuju dengan point di atas. Populasi student UITM bakal melonjakkan harga dan juga permintaan terhadap kediaman di kawasan Puncak alam ini. 


Kalau korang nak berjumpa dengan otai hartanah Faidzul ridzuan, dia akan bagi talk pada hari sabtu 18April ni. Bole la topup skit ilmu hartanah dari otai berbisa.

No comments:

Post a Comment