Friday, February 27, 2015

HAVOC Hartanah 2015


Seminar Hartanah Havoc ini julung kalinya akan diadakan pada 7 & 8 Mac ini. Seminar ini akan berlangsung 2 hari pada kadar harga yg amat berbaloi baloi harganya, kalau aku pon x sanggup nak buat harga tu, below cost tu, 2 ari seminar pada harga rm90 sahaja.

Barisan speaker tak yah cakap la, semuanya berkredibiliti, mmg pakar dalam bidang hartanah dan pakar dalam subtopik yg akan mereka kupaskan.

ni aku ada copy topik yg mereka akan kupaskan nanti dalam seminar havoc ni , website mereka iaitu http://carirumah.com.my/havoc-hartanah/



DAY 1 AGENDA (ENGLISH CONTENT)

“The Economic of A Property Downturn” by Dr. Daniele Gambero
Are we in a downturn, or not? What are the signs of a downturn?

“Area Analysis Of A Recession Proof Property” by Faizul Ridzuan
Learn how to analyse an area and identify which property will give you good returns, even during recession!

“Mapping Hotspot of Middle Income Areas” by Ishmael Ho
There is huge money to be make in middle income areas, and Ishmael Ho will show you how to find it.

“GST Impact On Property & What You Need To Do” by Richard Oon
GST will launch very soon. What will be the impact on property prices?

“Seize The Opportunity In Times of Trouble: BRR & BRS” by Adrian Wee
Learn the impact of recent announcements and find out real estate investment strategies that works best for 2014

“How To Turn your Tenants Into Cash-Flow Machines And Love You At The Same Time” by Prudence Wong
When the going gets tough, how do we find hidden diamonds in commercial properties?

“Affordable & 1st Time Home Buyer: What Should You Be Focusing on 2015″ by Khalil Adis
For those looking for affordable house, especially if you are buying your first house, this is the way to avoid information overload.

DAY 2 AGENDA (BAHASA MELAYU CONTENT)


“Hartanah Luar Bandar, Boleh Buat Duit Ke” oleh Azizul Azli
Ramai yang berpendapat, hanya hartanah di kawasan bandar mampu beri pulangan yang lumayan. Adakah pendapat ini benar?

“Menggunakan ‘Cashflow’ Dari Hartanah Bagi Mengatasi Kemurungan Ekonomi” oleh Wan Infolelong
Bagaimana menggunakan teknik pengurusan cashflow dari pelaburan hartanah yang betul, boleh membuatkan anda kalis kegawatan ekonomi

“Teknik Menganalisa Sesebuah Kawasan Untuk Mencipta Kekayaan RM 3 Juta” oleh Faizul Ridzuan
Faizul Ridzuan berkongsi bagaimana untuk membezakan projek perumahan yang memberi pulangan yang bagus, daripada projek yang hanya biasa-biasa sahaja

“Pembiayaan Gadai 2015: Bagaimana untuk mendapatkan pinjaman anda diluluskan?” oleh Miichael Yeoh
Ramai mengeluh bila loan rumah tak lulus. Pelajari teknik dan tips yang anda wajib tahu jika anda nak senang lulus bila apply rumah.

“SCAM – Undercon, Subsale & Lelong: Apa Anda Perlu Tahu” oleh Rohaniah Noor
Serikandi hartanah Malaysia ini berkongsi pengalaman beliau dalam pelaburan hartanah undercon, subsale dan lelong, sesuai untuk orang yang masih makan gaji

“Impak GST dalam Pelaburan Hartanah” oleh Chris Tan
Apa kesan GST terhadap industri hartanah negara apabila ia dilaksanakan nanti.

“Teknik Manipulasi Duit” oleh Abang Abu
Tips dan strategi bagaimana menguruskan kewangan peribadi anda supaya anda mampu untuk membeli hartanah dan capai impian anda.

Amacam geng, topik2 yg akan dikupas bg aku mmg menarik perhatian la. Insyaallah aku sendri akan join jugak jika diizinkanNya.

Tiket boleh lah di beli di website rasmi mereka iaitu http://carirumah.com.my/havoc-hartanah/


No comments:

Post a Comment