Tuesday, December 2, 2014

Semangat Berbisnes

Alhamdulilah & tahniah anda telah brani mencabar diri utk berbisnes. Tak semua orang brani, seperti yg selalu sy katakan, org bisnes ini adalah orang yg luar biasa.

Ingin saya lontarkan satu soalan. Sila tny kepada diri sendri. Melalui jawapan itu, sila kaji dan selidik mcm mn jwpn begitu boleh terjadi.

Soalan nya adalah:
Adakah semangat berbisnes anda hari ini sama dengan semangat berbisnes pada hari pertama anda berbisnes?

Posting kali ini pendek shj. Jika nak bekongsi jwpn, boleh komen dibawah. Nanti kita berdiskusi di ruangan komen dibawah.

7 comments:

  1. Semangat semakin meningkat ke arah membentuk masa depan diri yang lebih baik. Usaha dah berkurang sedikit sebab dulu semua buat sendiri. Sekarang leverage je. Heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. memang itu lah fasa yang sebetulnya. tugas seorang bos adalah menggunakan otak, bukannya tenaga.
      so job mana yang menggunakan tenaga, boleh di sub kan kpd staff.
      tp ramai jer org kita takut utk amik staf. baik buat sendiri, jimat dah duit yg spttnya dibayar utk gaji staff tersebut.

      Delete
  2. Replies
    1. aiyaa.. kena cari balik FOKUS yang telah lari tu.. lagi lambat, lagi rugi.. silap2 terus terkubur..

      Delete
  3. Senakin bersemangat, kerana halatuju dan objektif yang jelas. Bukan kerana duit semata-mata dan bukan kerana diri sendiri....

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. Matlamat yang jelas amat penting. Jika kita tak tahu mcm mn nak mendapatkan matlamat yang jelas, just tiru jer orang lain.
      Tapi kena faham kenapa dan bagaimana.

      Delete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete