Sunday, November 2, 2014

Business Retreat

Hujung bulan lalu KLezCar julung kalinya mengadakan Business Retreat di Langkawi. Seramai 15 partners yang majoriti nya merupakan branch luar dari KL dan Selangor.
Program ni kami adakan selama 3 hari 2 malam.

Apa yang pentingnya program ini? Sebelum tu bagaimana tercetusnya idea untuk menganjurkan program ini. Ianya tercetus apabila kami kira-kira 9 orang tolong hantar kereta dari KL ke Terengganu untuk branch terengganu. Pada malam tu aktiviti kai agak terbatas disebabkan hujan. Jadi bagi mengisi masa terluang, pen dan kertas mula mengambil tempat. Sedikit 'kira-kira' berlandaskan kapasiti bisnes masing2 mula diterjemahkan diatas kertas.

Disini kami mula menilai, menilai yang berapa ramai partners kami tidak arif atau tidak mahir dalam ilmu kira-kira ini. Perniagaan mereka maju, tapi ilmu kira2 tu yang tak maju. Bahaya ni. Sebab tu lah, semua partners klezcar wajib hadiri program ini sambil bersantai santai.

Apa hasil yang diperolehi dari Business Retreat ini?








Impak yang terlalu significant bagi aku, dapat membuka peluang pekerjaan kepada masyarakat umum. Kepada yang nak cari kerja tu, klezcar ada kekosongan untuk jawatan :

Runner:
-Gaji Basic rm1000
-Ada lesen B2 dan D
-Kelulusan SPM
-Komisen dan bonus menanti jika kerja memuaskan


Sales executive:
-Gaji basic rm2000
-Ada lesen kereta
-Minimum Kelulusan degree
-Komisen dan bonus lumayan diberikan mengikut KPI,boleh mencecah 5angka.

Operation executive:
-Gaji basic rm 2000
-Ada lesen kereta
-Minimum kelulusan degree.
-Bonus extra mengikut KPI

Kepada oyang berminat nak apply kerja dengan KLezCar, boleh hantar resume anda kepada shahril@klezcar.com

No comments:

Post a Comment