Friday, June 27, 2014

Big Bike Rental In Kuala Lumpur

Dont get frustated if your friends invite you to join them for the ride while u dont have your own bike. We brought a solution for you.

Need to rent a big bike in Kuala Lumpur? Yes we are offering a Harley Davidson for u. We have 6 units of Harley Davidson for rental.

We have 4 units of Sportster Iron 883 for rent. Its very suitable for easy riding, enjoy the view of malaysia, enjoy the vybration and for sure enjoy the sound of the harley.
 

If you need something fast, you can choose Sportster XR1200. With the capacity of 1200 cc, i believe you will get enough power to accelerate on the street.



 Something relax and medium size of Harley, yes we have a Dyna Super Glide Custom. No problem to have a long ride.



Need a bigger size? We have a Street Glide for you. Enjoy the music while riding. Great ride experience with the auto cruise system. You will not realize you hit 400km on the highway.


Visit our website www.klezbike.com or call +6 017 9391161 for booking.


New Project - Clover Residence oleh Mah Sing

Suatu pembangunan baru yang di teraju oleh pemaju yang tidak asing lagi di Malaysia.
Pasal projek ni aku duk usha n tengok dia punya brochure. Konsep yang dibawakan oleh pemaju amat menarik perhatian aku, berkonsepkan taman.. Kalau la diorg boleh buat air terjun buatan, perghh memang meleleh la.. cair trs aku.
 
Projek ni bakal siap tahun ni jugak, mak aii laju betoi..
Seperti biasa ada diskaun 7% kpd bumiputra.
 


 


Ni antara petikan dlm brochure diorg..
 
Tropical Cloister, a proposed set of outdoor rooms designed in between Garden
Residence and Clover. Concepts defines a unique landscape for open spaces and
creating special nodes to redefine the elements of the design. Bamboo screens and
planting to suggest an secluded environment catered for residents to enjoy, walk, jog
and relax.
Slopes are engineered with low rubble walls and meandering footpath leads residents
to the park and connects to both Garden Residence and Clover. The layers of
terracing allows the residents to enjoy the surrounding view making it the most important
site in Cyberjaya.
 

Alang-alang korang nk usha projek ni, korang gi la dgr property talk dari Faizul Ridzuan "Cyberjaya - Will it be successful or is it doom to fail?" - Sabtu ini di Clubhouse Garden Residence, Cyberjaya.

Adakah ada bonus ini? Mungkin ada promosi hartanah tanpa modal?? Singgah sabtu ini kalau berminat. Nak tahu ada bonus ni atau tak, kena dtg la sabtu ni..

Thursday, June 19, 2014

New Project - The Signature Desa Sri Hartamas

Lokasi pasal SOHO ni tak perlu dipertikaikan lagi (bagi aku la). Jaringan kemudahan di sekeliling sudah ditahap yang matang dan ranum. Akses mudah ke Jalan Duta dan juga Jalan Kuching.
Ditambah lagi dengan bonus iaitu dekat dgn proposed stesen MRT.

Harga permulaan bagi sebuah unit diaini adalah rm440k. Dijangka siap akhir 2014 atau awal 2015. Manakala utk kos yuran maintenance adalah rm45sen sekaki persegi. Korang kira sendiri la bila dh dpt luas unit yg korang berminat tu nanti.

Otai hartanah malaya iaitu Faidzul Ridzuan dan Ho Chin Soon akan buat talk pada sabtu ni di starbuck Sri Hartamas/, 12pm - 430pm. Makan minum ada disediakan. Tapi seat adalah limited, 30org jer.
Jadi kalau nak join kena register dulu. Boleh contact to Ai Ting 019-6916329 or Audrey 012-2082773.

Semua fasiliti pasal unit ni adalah tinggi2 belaka, tinggi di tahap awan biru..
Skypool.. skygym.. apa lagi.. gayat aku nk berenang di awan biru.. macam2 sky dah ni..
Sky pool
Sky gym
Sky multi-purpose hall
Launderette
24 hour security
Business centre
Covered parking


Kalau nak shopping2 tu, ada jer mall yang dekat ngan projek ni, cthnya:
Publika @ Solaris Dutamas, Persiaran Dutamas
One Mont Kiara @ Mont Kiara, Jalan Kiara
Plaza Damas @ Sri Hartamas, Jalan Sri Hartamas 1

Details projek ni korang usha sendri dan buat homework sendri yer.
http://carirumah.com.my/carirumah/ms/2014/06/the-signature-2/

Tuesday, June 17, 2014

Hantaran Kahwin 1 Biji Kompressor Angin??

Ramai yg share psl gambar dibawah. Ada yg share di wall fb, ada jugak yg share di group whatsapp..
Ramai jugak yg komen kononnya pasangan pengantin ini salah dgr, kawan tu mintak mercedes kompressor, sekali yg sampai adalah kompressor. Menjadi 1 bahan jenaka pulak.



Pd pendapt aku, gambar ini menunjukkan yg pasangan pengantin ini amat bagus, amat unik dan berani bertindak tanpa memikirkan apa org sekeliling kata. Sbb mereka tahu apa yg mereka buat. Mereka jelas ttg objektif mereka.

Aku tidak tahu apa situasi yg sebenarnya berlaku di dlm gmbr tersebut. Tp aku dpt membayangkan satu situasi. Situasi di mana si pengantin lelaki merupakan mekanik yang baru shj nk bertapak. Dlm usaha utk membesarkan perniagaan beliau, beliau memerlukan 1 kompressor yg beharga sekitar rm1k. Beliau bijak menggunakan peluang yg ada di mn beliau menjadikan kompressor tersebut sebagai salah satu barangan hantaran. Ini boleh berlaku dgn kesepakatan persetujuan oleh pasangan hidup beliau.

Yer la, dari duk beli set perfume yang beharga rm399, baik la beli kompressor. Boleh juga digunakan utk mencari rezeki.

Apakah barangan lain yg boleh dikategorikan sbg unik dan amat berguna yg boleh dijadikan hantaran kahwin? Kita berbincang dari skop orang kebanyakan, bknnya golongan yg kaya raya.

Hantaran kahwin sebiji rumah? Mahalnya hantaran ni, cakap td nk bincang skop org kebanyakan. Org kebanyakan mn mampu nk beli rumah sbg hantaran. Oops anda silap.. beli rumah memerlukan modal sebanyak 10% shj. Dan ada jugak kes lain dimana pembelian rumah tidak memerlukan apa2 modal, rm0. Anda boleh baca dlm ebook Mudahnya Beli Rumah, http://www.shahrilsidek.com/p/e-book-murah.html?m=0

Hantaran kahwin sebiji peti ais, sebuah tv, sebiji mesin basuh, 1 set bilik tidur. Ianya lagi berguna kerana selepas kahwin nati, for sure korang nak kena beli jugak benda alah semua ni. So buat apa bazirkan duit beli kasut bonia, galaxy s5 dll. Berbelanja lah dengan bijak.
Mana lg mahal dan kelas jika dibandingkan dgn hantaran sebuah handphone galaxy s5, kasut bonia, set perfume dunhill, baju Polo.