Friday, November 8, 2013

New Project Undercon - Galleria equine

Sebenarnya info yg aku dapat ni dah 2 hari. Tapi aku tak berkesempatan untuk mengupdate ke dalam blog aku. Undercon adalah satu game yg baru untuk aku. Aku masih lagi mentah dalam game ini. 

Anyway apa yg aku update ni just general info about the project. Untuk details, korang kena buat homework sendri. Selidik dulu latar belakang developer. Tgk dulu lokasi. Buat site survey dulu. Kaji dl market kat sana camner. Barulah decide.

Project Name : Galleria Equine Park
Developed by Global Oriental Bhd
Title Tenure: leasehold
Title tenure : 3.3 acres
Total units : 504 units
Density : 152 units per acre
Target Completion : End of 2016

Every apartment 
: 1 car park (Level 5-Level 7);
: 2 car parks (Level 18-Level 22)= worth RM20k (parking memang mahal skang ni..)

Apartment Size:
1)Type A:-36 units
a)Corner Units
b)760 sq ft
c)2 rooms
d)RM380,000 to RM415,000 (still negotiable)*
* price before discount! RM450psf to RM510psf

2)Type B:-216 units
a)Intermediate Units
b)450 sq ft
c)Studio
d)RM200,000 to RM258,000 (still negotiable)*
* price before discount RM473psf to RM510psf
•Furnishing : Air Cond, Heater, Wardrobe, Kitchen, Lights, etc
1.Intermediate=RM20, 000.00 = RM45psf
2.Corner=RM30, 000.00 = RM40psf
•After Discount & Package: RM430psf to RM498psf = average RM465 psf

Hah korang layan gambar la plak.. aku pon suka gak tgk2 gambar ni..






No comments:

Post a Comment