Tuesday, October 1, 2013

New Project: Urbana Residence

Kebelakangan ini aku mula mendapat info mengenai New Project for Soho unit. Yang agak menarik pasal projek undercon ni adalah jika siap jer projek tu, average capital appreciation bg setiap unit adalah lebih kurang 30%. Ada jugak sesetengah unit tu hampir 50% kenaikannya dlm masa 3-4 tahun shj.

Nak2 jika dapat projek yang DIBS kan, lagi la syok sbb dlm masa 3 tahun tu x perlu bayar interest kat bank pon. Tapi kena buat study betul2 pasal lokasi dan harga. Bagi aku LOKASI adalah yg paling utama, dari segi harga plak jika ianya mahal sedikit berbanding projek2 ianya tak adalah memberikan impak yg besar sgt.

Ok la, ni info yg aku baru dpt smlm. Tak sempat nak update smlm sbb tgh sibuk melawat JB. Dia punya Danga Bay dah mula naik byk soho. Sampaikan aku nk tgk pantai pon dah ssh dari main road.

Kawan aku yang dah femes dlm bidang property ini Faizul Ridzwan akan ada slot speaker utk share psl properties investment pada:

Time : 10.30am
Date : 5th Oct 2013
Lokasi : Urbana Sales Galery at Oasis Square Oasis Damansara
GPS Coordinates 3.114062, 101.573891
E-G-05, Capital 5, No.2, Jalan PJU 1A/7A, Oasis Square, Oasis Damansara, 47301 PJ, Selangor.

Pada yang berkelapangan boleh dtg tapi kena register dl yer kat SINI

Apa kekuatan lokasi ini?
(Aku tak menjual unit ini, aku hny berkongsi pandangan dan info yg aku dapat. Sila buat study sendiri, jgn dgr bulat2 apa yg aku ataupun org lain citer)


1. 600meter jer ke Putra LRT. Jalan kaki jer la bukannya jauh sgt tu. Kang kalo naik kete, x sempat masuk gear 4 dah smp dah. Hehe.
2. Supermarket Citta mall pon dekat jer, dlm range 1km.
3. Hah yang ni lah ramai yg duk cari2, DIBS (Takyah bayar interest in next 3 years)
4. Early Bird discount. Ada rebate n bumi diskaun untuk yg beli awal.
5. Ada la jugak lampu kipas tu, Dah jimat rm1-2k nk pasang benda alah tu. Partly furnished with above average fittings
6. Free legal fee and SPA
7. Great location - Ara Damansara. Subang airport sebelah jer, nak ke usj pon dekat. sebelah tu jer dah highwat Federal ngn Elite.





No comments:

Post a Comment