Tuesday, June 11, 2013

Seminar Hartanah 8 dan 9Jun2013

8 jun 2013 merupakan hari berlangsungnya buat pertama kalinya Seminar Celik Pelaburan Hartanah anjuran KLezProperty (anak sykt KLezCar) di Bilik Seminar ibu pejabat KLezCar. Apa yang kami kongsikan kepada para peserta adalah bagaimana atau apa kaedah yang perlu dilakukan oleh para peserta sebelum mereka melangkah masuk ke dunia pelaburan hartanah.

Tiada guna anda membuat pelaburan hartanah bernilai jutaan ringgit jika anda tidak pandai utk menguruskan kewangan anda.

Alhamdulillah seminar celik pelaburan hartanah pertama kali ini berjaya mengundang 15peserta yang rata-ratanya dtg dari lembah klang. Tapi ada 2 org peserta dtg sejauh dari Johor dan sorang lagi peserta siap naik flight dari Kota Bharu ke KL semata-mata utk dtg mencari ilmu shj. Terharu plk aku rasa.

Para peserta dtg seawal jam 845am. Kami sediakan nasik lemak sebagai ganjaran kpd peserta seminar.  Kelas bermula jam 930am dan berakhir jam 2 lebih. Rata-rata para peserta berpuas hati dgn input yg di share pd pg itu. Ada yg tak percaya yang ini merupakan kali pertama kami mengadakan seminar ini. Alhamdulillah syukur.

Di hujung seminar, kami tunjukkan bonus yg kami sediakan iaitu 7 biji rumah yang amat sesuai utk dijadikan pelaburan yang mana ianya dijual pada harga 10-30% di bawah harga pasaran.

Terperanjat para peserta seminar apabila kami tunjukkan satu persatu unit yg kami telah jumpa dan telah kami booking. Ada diantara peserta beritau yg dia dah 5 kali pergi tgk rumah tp semuanya harga above mv. Bkn satu perkara yg sng nak dpt unit yg mcm ni.





Selesai sudah seminar pada 8jun. Bersambung plk seminar hartanah bersama Shafie Bustan dan Shahril Sidek plk yang berlangsung pd 9jun.

Yg bg nama utk hadir pada 9jun ini seramai 25org. Dan yg muncul plk seramai 31 org. Mak aii. Mana dtg 6 org lg ni. Nasib baik setup bilik seminar tu berjaya memuatkan 31 peserta.  Bermula jam 930am dan berakhir pada jam 530pm, aku dan pie di asak bertubi tubi dgn soalan yang mencabar minda dari setiap peserta. Nasib baiklah ilmu dan pengalaman yg dipinjamkan kepada kami ini mampu utk memuaskan hati peserta.

Dari bab financial management ke topik hartanah subsale, sentuh plk pasal topik hartanah lelong yg menjadi topik utama, sentuhan mesra di berikan ke dlm topik homestay. Di akhiri dgn 5 kes study yang telah dilalui oleh pie2020.

Masing2 bulat bijik mata bila kira gross profit yg diperolehi oleh pie setelah jual unit tersebut dlm masa kurg 1 tahun. Ada yg profit 50k, ada yg 86k, ada yg hampir 100k. Wowww.






Tarikh strsnya utk Seminar Hartanah bersama pie2020 dan shahril sidek akan diadakan pada 16jun13.  Masih lagi tinggal 4 seat kosong shj. Fee nya adalah rm250 shj.
Boleh bank in ke dlm akaun cimb SS Niaga Services 12680000842109.  Dah bank in sila sms kat 0179391161.

Jika terlepas date 16hb ni, belum ada tarikh yg seterusnya lg setakat ni. Jd booking cpt2 la.

1 comment:

  1. salam, bila next seminar kat PJS 3

    ReplyDelete