Sunday, June 2, 2013

Review projek baru_Zeva

Tapak projek ni dlm kwsn aku bermain. Di kawasan yg sesuai utk dijadikan sebagai pelaburan. Ramai yg tahu mengenai betapa establishnya Equine Park ini. Mengenai lokasi, mmg dah kena dgn taste aku.

Aku tgk kpd design nya plk. Apa yg boleh aku katakan adalah woww.. mmg design yg terkini. Siap ada macam beranda cermin lak tu. Serius aku x sanggup nak berdiri kat situ, gayat beb. Memang futuristik dan ada nilai2 komersial, siap ada unit retail lagi kat bwh tu. Turun jer rumah dah boleh gi shopping. Best betul.

Bumiputra memang didahulukan. ada promotional package untuk pelabur bumiputra :-
- Lowest selling price : RM 258,888 (Before 9% bumi rebate)
- 9% bumi rebate
- Fully furnished
- Free SPA Legal Fees
- Free 1 Car park space

Dah la dpt 9% rebate, rumah lak fully furnish tu. Bawak kain baju jer. So modal utk sewakan fully furnish dah jadi kecik. Developer yg sama jugak yg buat Zest pada tahun 2009, Dulu aku tgk unit ni dijual pada harga 200k++, skrg dh jd half a million.

Untung la saper yg beli dl, masa Zest dlm pembinaan aku masa tu duk kat Melaka. Sebulan skali aku turun ke rumah akak aku di Bandar Kinrara. Selalu la lalu depan Zest tu, hati mmg teringin sgt nak beli ms tu, tp apa kan daya ilmu yg ada pd ms tu membuatkan aku jadi penakut. Tapi aku tak menyesal, disebabkan aku jd penakut pada tahun 2009, skrg ni pada tahun 2013 aku dah jadi berani. Disebabkan apa yg aku lalui pada ms yg lalu lah akhirnya menjadikan apa yg aku jadi pd hari ini. So, kwn2 yg lain, jgn menyesali masa silam anda.

Kemudahan yg ada? malas aku nak taip, korang tgk gambar la skit.

Sumpah aku gayat beb...


Korang jer la duk situ, aku tgk dari jauh jer.



Pihak developer akan buat satu event khas kpd pelabur Bumiputra pada 9 dan 16hb Jun ni. Dan yg bestnya plk saper yg register awal akan dpt buku free, buku mcm kat bwh tu. Yang ditulis oleh otai pelabur hartanah malaya, Faizul Ridzuan. Nak register camner? bukak jer http://www.zeva.com.my/




9 comments:

  1. Teringin nak dptkan kt zeva nie,tp utk 3rd properties dpt 70% jer loan...ada cara ker sifu nk up jd 90%?

    ReplyDelete
  2. 258k untuk berapa sqft punya rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. x sure lak aku. kena tny developer tu.

      Delete
  3. Salam bro,

    Kalau nak promote, promote lah projek yg baru launch atau akan nak launch dalam masa terdekat.

    Projek Zeva ni org dah discuss kat Lowyat forum sejak tahun lepas lagi (Feb 29 2012). Kalau harga menarik tak sampai sebulan dah habis org beli. Kalau ada unit yg x terjual sampai skrg dah lebih setahun, maknanya apa? Harganya adalah mahal.

    Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak silap harga bumi masa launch dulu hanya rm180k ++

      Delete
  4. Salam,

    Just to share the info..sabtu 01-06-2013 tower crane projek ni menyembah bumi..now under DOSH investigation..

    ReplyDelete
  5. dah seminggu aku tgk projek zeva nie tak berjalan disbabkan oleh salah satu kren yang digunakan hilang imbangan... sampai hari ni kren yang hilang imbangan masih ada kat situ ... mungkin dorang tengah buat siasatan kot.

    ReplyDelete
  6. projek ni high risk. boleh runtuh wooooo. jgnla beli

    ReplyDelete