Wednesday, November 21, 2012

Wordless Wednesday: SS Niaga Services

Tertubuhnya SS Niaga Services pada Nov 2012. 

14 comments:

  1. salam...sayo saim pojie..stat doh mnat ngan bsnes lagu ni slpas baco blog abe...mokaseh...cumo xstat agi..nok keno mnuntut ilmu dlu nga abe shahril..

    ReplyDelete
    Replies
    1. geng2 B8 turbo ni.. kawe geng2 avanza NGV jah.. hehe

      Delete
  2. Ent (pmilikan tnggal) ke bro? Sewa umah blh d mskkn sbg slh 1 biz?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. semua sewa rumah aku akan masuk dlm acc ni lps ni.

      Delete
    2. Mksd gwa, msa rgster jnis peniagaan dgn ssm tu, ada taruk "sewa rumah" sbg slh 1 pniagaan?

      Delete
    3. Aku masukkan "ejen komisyen am"
      Sewa rumah x masuk.
      Aku main belasah jer ms isi borg ssm tu

      Delete
  3. Bukan kutip sewa rumah kena letak realty atau property ke kat nama company tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tu aku x sure. tujuan penubuhan sykt ni sbnr nya utk backup aku bila mn aku nk apply loan nanti.

      Delete
    2. ooo..untuk tujuan itu ker? penjawat awam pon leh ke tumpang nme org lain?

      Delete
  4. bos, pe advantages msuk duit dlm akaun company compare to msuk duit dlm saving akaun individu? minta pencerahan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akaun company menunjukkan ko ni sbg BOS..
      akaun individu menunjukkan kau ni individu biasa

      Delete
  5. terbaik bro..
    kenapa "Services" ?
    kenapa tak "Sdn Bhd" atau "Enterprise"
    under "Sdn Bhd" pun boleh buat keje services kan?
    ke macam mana?

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete