Saturday, November 3, 2012

Seminar Hartanah oleh Sifu aku

Seminar ini diadakan oleh sifu aku. Ianya amat sesuai untuk beginner mahupun kepada yang dah ada beberapa biji rumah. Jangan sangkakan yang kita dah tahu semuanya.. jangan sangkakan yang dah ada 4 bijik rumah, korang dah terrer. Kadang-kadang orang yang tiada rumah lagi terrer dari orang yang dah ada 4 biji rumah.

Shafie Bustan merupakan orang yang pertama mempengaruhi dan mengajak aku terlibat ke dalam bidang hartanah ini. Dia fokus kepada hartanah lelong. Banyak ilmu hartanah lelong aku belajar dari dia. Dan aku percaya, seminar yang diadakan ini amat sesuai kepada semua golongan.

Banyak real case study yang akan dikongsikan oleh beliau sendiri di dalam seminar ini. Jadi tak der lah korang terpinga-pinga bila masuk auction nanti.

Bahaya Pelaburan Hartanah Tanpa ILMU.

Sedarkah anda, betapa besarnya bahaya pelaburan hartanah yang dibuat tanpa ILMU pelaburan hartanah yang BETUL?? Jika hendak disenaraikan, terlalu banyak yang boleh diterangkan. Di sini, saya menyenaraikan beberapa Kesan-Kesan Besar daripada Pelaburan Hartanah yang dibuat tanpa ilmu yang betul:-

 - Membawa Kepada Pelaburan Hartanah Yang Salah

 - Menganggu aliran wang tunai yang masuk

-  Hartanah Yang Dibeli Susah Untuk Di Jual Semula

 - Tidak Dapat Mencari Penyewa Yang Sesuai

 - Masa Yang Terbuang Dalam Proses Pelaburan

 - Membebankan Portfolio Pelaburan

 - Memberi Kesan Kepada Rekod Pinjaman

Atas faktor-faktor diatas, aku amat menyarankan korang untuk join seminar sifu aku ni.




5 comments:

  1. 1st beli rumah sewe tahun 2009 dulu, abg Pie yang tolong... tringin ke seminar dia... tapi tak berkesempatan lg.. hope dpt pergi juge nnt :)

    ReplyDelete
  2. salam bro shahril...pe pendapat bro mengenai sewa atas sewa...kesan jgka pendek dan panjang? ok ke x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slm. Bg aku ok jer. Cuma kalo bestnua, dptkn agreement dan buat kontrak utk 3 thn terus. Kalo 1 thn jer sewa rumah tu , x berbaloi plak utk kos furniture tu.

      Delete
    2. ooo..cmtu ek..kira atas faktor kos perabot ek...bro mcm penah wat jer..huhu

      Delete
    3. aku blom pernah buat lg.. tapi dh ada plan nak buat, cuma masa jer kurg mengizinkan skrg ni

      Delete