Friday, October 12, 2012

Toyota Alphard 2.4 For Rent

Alhamdulillah, boleh jugak aku merasa naik Alphard ni. Tak pernah aku terfikir pun nak beli Alphard ni. Awal tahun baru ni ada jugak duk berangan dgn bini aku, bestnya kalau dapat pakai Toyota Wish. Sekali, Wish tak jadi, yang jadinya Alphard pulak.

Plan aku dengan van ini bukannya aku nk pakai sendiri, cukup la aku naik viva jer. Alphard ni aku beli untuk tujuan sewa. Harga sewa Alphard 2.4 aku ni pd kadar:
- Sehari RM450
- 7 hari dan keatas RM400/day.
- Sebulan RM6k.

Apa yang ada pada van ni:
- Pearl white
- 7 seaters
- 1 power door
- reverse and front camera
- Sport rim 17





Terms and Condition

1. Cash Payment
2. Documents Needed : -
        - Photocopy of Identity Card
        - Photocopy of Driving License
        - Utility Bills / Business card
3. Security Deposit RM500 (Refundable after 7 days)
4. Collect at KFC, Bt 6 Jln, Puchong.
5. Delivery within KL,P.J, Putrajaya, Cheras, Klang area – RM 50 (1 way)

Jika ada kawan-kawan yang perlukan van ini, boleh hubungi aku 017-939 1161.

15 comments:

  1. good tuan... company sya selalu sewa alphard... Moga usaha tuan beroleh kejayaan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila rekemen alphard saya pula. ada komisyen utk introducer.

      Delete
  2. Kali pertama mendapat client.. Client baru shj pickup kereta, nk balik raya ke penang katanya jap lagi.. 1st client, harap semuanya berjalan lancar. return sabtu pagi.

    Sabtu ni client lain plak, nk amik ptg. nk buat wedding car.. pakai bunga la van aku nanti. amik 2 hari jer.

    ReplyDelete
  3. bro, citer la pasal problem buat bisnes kete sewa ni..?nak tahu jugak..banyak info aku dapat dari blog ko ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ish, aku masih baru lg dlm dunia kete sewa ni.. nanti la bila aku dh berpengalaman esok2, aku share ngan korang.
      buat ms ni, aku masih terlalu baru..

      Delete
    2. ok bro..semoga sukses selalu..

      Delete
  4. bro, siapa yang akan tanggung kalu dapat surat saman, maklumlah sekarang ni banyak AES. senang tak nak contact semula penyewa kereta ni selepas dapat surat saman?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku amik security deposit dan akan dipulangkan setelah 3 hari bekerja setelah kereta dipulangkan. Dlm masa 3 hari tu aku akan check saman melalui myeg. TETAPI, aku dh cek dgn myeg, data saman yg masukkan di dlm website myeg adalah lewat ~2 minggu.

      Delete
    2. bahaya tu...tp xkn nk hold dposit org smpai 2mgu..

      Delete
  5. Kalau dia lari dengan kereta, jual/seludup kat Thailand dengan fake IC, macam mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku mintak potostat ic. Tapi bila jumpa ms nak amik kete, aku mintak tgk yg original. Tapi kalo yg ori tu on dia tipu, aku x tau la..
      Tp mmg pernh jd pon, buat polis report hilang je la, claim insurans.. Tp ada kes smp lena topup lg rm20k..
      Risiko dlm dunia kete sewa.

      Delete
    2. ada pasang gps tracker tak bro??

      Delete
    3. semsetinya. tu jer la safety net yg ada.

      Delete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete